Over deurbellen

Een deurbel is op zichzelf een simpel iets. Er wordt aangebeld, er klinkt een toon en u weet dat er iemand voor de deur staat. Maar met alle ontwikkelingen van tegenwoordig is ook de deurbel niet blijven staan. Ondertussen kunt u zien wie er voor de deur staat, en communiceren alvorens u geopend hebt. Ook zijn er bewegingsmelders, die een signaaltje afgeven zodra er iemand binnenkomt. Het is dus begrijpelijk dat u verloren kunt raken in alle opties die u heeft. Daarom licht ik hier de belangrijkste zaken toe die komen kijken bij het maken van een keuze tussen onze deurbellen.

Aansluiting bedrade deurbel

Om een bedrade deurbel aan te leggen komt er een enigszins technisch verhaal bij kijken. Vanaf de deurdrukker, die naast uw voordeur hangt, gaat er een kabel naar de daadwerkelijke bel. Vanaf hier wordt weer een kabel getrokken naar een transformator, die vervolgens stroom doorgeeft naar een stopcontact. Om het geheel wat duidelijker te maken verwijs ik u naar onderstaande afbeelding.

Aansluiting draadloze deurbel

Draadloze deurbellen zijn wat gemakkelijker aan te sluiten. U hangt de drukker wederom naast de deur en plaatst de draadloze ontvanger (indien niet op batterijen) in een stopcontact op een gewenste locatie.

Leermodus van de draadloze deurbel

Wat bij draadloze deurbellen nog wel eens verkeerd kan gaan, is dat deze niet correct ingesteld worden. Draadloze deurbellen zijn namelijk actief op een bepaalde frequentie. Voor u is het dus van belang dat uw drukker en ontvanger op dezelfde frequentie terecht komen. Om hiervoor te zorgen zijn de meeste ontvangers voorzien van een ‘leermodus’. Dit activeert u door op een knopje te drukken die op de ontvanger zit. Deze zend dan tijdelijk een signaaltje uit waardoor er verbinding gemaakt kan worden met een ontvanger. U moet dan binnen een minuut op de deurdrukker (deurbel) drukken om verbinding te maken met deze ontvanger. Let op: sommige ontvangers gaan automatisch in deze leermodus zodra de batterijen geplaatst worden. Wilt u meerdere drukkers op 1 ontvanger hebben? Herhaal dan deze stappen voor elke deurdrukker die u wilt toevoegen.

Bereik van de draadloze deurbel

Bij al onze draadloze deurbellen staat aangegeven hoever het bereik is. Dus hoe groot de afstand tussen de drukker en ontvanger mag zijn. Let op dat deze afstanden gebaseerd zijn op een open veld. Het is dus meer een indicatie dan maatstaf. De reden waarom deze afstand vaak verkleint zodra u het thuis installeert, is vanwege de isolatie die muren bieden. Hoe meer muren of overige draadloze elektrische apparaten in de omgeving van de deurbel zijn, hoe zwakker het signaal kan worden. Dit is niet altijd zo en tevens ook niet altijd van toepassing. Wilt toch meer zekerheid hebben of uw deurbel naar keuze voldoende bereik heeft, of wilt u simpelweg meer informatie? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij zoeken het graag voor u uit.